TERMENI ȘI CONDIȚII

 

 1. Definiții și termeni

www.mimomanufacture.ro – denumirea comerciala a MIMO MANUFACTURE S.R.L. persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Sat Vetiş, Comuna Vetiş, Strada Principală, Nr.174, judet Satu Mare, având număr de ordine în Registrul Comerțului J30/768/2023, cod unic de înregistrare fiscală 48673001.

Vânzătorwww.mimomanufacture.ro

Cumpărător – persoană fizică/persoană juridică sau orice entitate juridică care efectuează o Comandă pe site-ul www. mimomanufacture.ro.

Client – persoană fizică/persoană juridică care are sau obține acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către www. mimomanufacture.ro 

Site – domeniul www. mimomanufacture.ro și subdomeniile acestuia.

Comandă – un document electronic ce intervine că formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția să de a achiziționa Bunuri de pe Site.

Bunuri – orice produs, inclusiv documentele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului că urmare a Contractului încheiat.

Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

Conținut

 • toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
 • informații legate de Bunurile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;
 • informații legate de Bunurile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
 • date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator vis-à-vis de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui produs sau serviciu.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv poștă electronică asupra Bunurilor și/sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vânzarea unui Bun de către mimomanufacture.ro, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

 1. Documente contractuale

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

 1. Politica de vânzare online

3.1. Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Client/Cumpărător.

Pentru motive justificate simoshop.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel mimomanufacture.ro. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al mimomanufacture.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.5. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

3.5. În cazul plăților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

 1. Comanda

4.1. În procesul de plasare a comenzii, Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate pentru efectuarea operațiunii comerciale să fie reale, corecte și complete. Vânzătorul are dreptul de a anula comanda Cumpărătorului în situația în care datele furnizate de acesta sunt ireale, incorecte sau incomplete.

4.2. Vânzătorul își rezervă dreptul de a contacta telefoninc pentru confirmarea comenzii Clienții aflați la prima comandă.

4.3. Toate ofertele promoționale și reducerile de preț sunt valabile în limita stocului disponibil și în limitele de timp precizate.

4.4. Imaginile produselor de pe site sunt cu titlu de prezentare. Deoarece elementele personale furnizate de către client diferă în funcție de multe circumstanțe, produsele livrate pot avea mici modificări față de imaginile de prezentare de pe site. Totodată ne rezervăm dreptul să cerem plata integrală sau parțială în avans.

4.5. Perioada de execuție a elementelor care conțin lapte matern va fi între 4 și 12 săptămâni, iar cele care conțin doar șuvițe de păr, cordon ombilical sau alte materiale va fi între 2 și 6 săptămâni, în funcție de complexitatea acestora și numărul comenzilor în lucru.

4.6. Comenzile clienților care au prezentat un comportament neloial (neridicarea comenzii sau alte situații neadecvate) vor putea fi onorate numai prin achitarea plății în avans prin virament bancar. Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comenzile Clienților cu comportament sau limbaj nepotrivit.

4.7. Orice sesizări cu privire la eventuale neconformități sau erori apărute în momentul procesării comenzii, se face în scris în 48h de la primirea comenzii. Orcie sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare

 1. Dreptul de retur

5.1. Conform OUG nr. 34/2014, consumatorul persoană fizică are dreptul de a se retrage din contractul la distanță, notificand în scris, prin e-mail Vânzătorul. Retragerea se poate face fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului.

5.2. Pentru a putea returna un produs, acesta trebuie să fie în stare nouă (nefolosit) și însoțit de toate documentele cu care a fost livrat.

5.3. Transportul produsului pentru returnare va fi achitat de Cumpărător.

5.4. Vânzătorul va înapoia contravaloarea produsului returnat (fără taxele de transport, acestea intrând în cheltuiala Cumpărătorului) în termen de 14 zile de la primirea produsului returnat în stare nouă, în contul bancar furnizat de Cumpărător.

5.5. Vânzătorul are dreptul de a refuză produsele uzate sau deteriorate de către Cumpărător, produsele personalizate la cererea Cumpărătorului, precum și în situația în care termenul legal nu a fost respectat.

5.6. Dreptul de returnare nu se acordă produselor personalizate cu incluziunile personale furnizate de către client, nici produselor care au fost fabricate ori modificate conform instrucțiunilor specifice ale clienților.

 1. Responsabilitatea Vânzătorului

6.1. Vânzătorul actualizează stocurile pe site, însă nu poate garanta disponibilitatea produselor. În cazul în care apar diferențe de stoc, cumpărătorul este informat corect, conform Termenilor și Condițiilor de disponibilitatea produselor comandate înainte de confirmarea livrării.

6.2. Vânzătorul se obligă să livreze Comanda în sistem de curierat door-to-door.

 1. Responsabilitatea Cumpărătorului

7.1 Prin crearea și utilizarea Contului de utilizator, Cumpărătorul își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor (username și parolă) și pentru gestionarea activității Contului.

7.2. Utilizarea site-ului www.mimomanufacture.ro și/sau plasarea Comenzilor pe site-ul  www.mimomanufacture.ro, implică acceptarea în mod expres și irevocabil a Termenilor și Condițiilor de către utilizator sau Cumpărător, în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existența la dată utilizării conținutului și/sau la dată plasării Comenzii.

7.3. Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificate oricând de către Vânzător, fără notificarea prealabilă a utilizatorilor site-ului. Acceptarea Termenilor și Condițiilor site-ului se confirmă de către Cumpărător înaintea plasării fiecărei comenzi, prin bifarea checkboxului corespunzător din Site de pe pagină de Comandă și/sau prin trimiterea Comenzii prin email.

7.4. Cumpărătorului îi revine responsabilitatea acurateții datelor furnizate pentru efectuarea Comenzii.

 1. Datele personale

8.1 Furnizarea datelor personale: În utilizarea serviciului, ești de acord să furnizezi informați adevărate, corecte, actuale și complete despre tine, așa cum sunt acestea specificate în secțiunea de înregistrare că utilizator și/sau formularul de comandă. Aceste informații sunt necesare pentru prestarea în bune condiții a serviciilor către tine.

8.2 Securitatea Datelor Personale: Datele tale personale vor fi folosite numai în scopul declarat acestui site. Informațiile din formularul de comandă vor fi folosite pentru a-ți trimite confirmarea comenzilor, eventualele promoții, buletinele informative periodice etc.

8.3 Ne obligăm să nu facem publice sau să nu vindem bazele de date conținând informații referitoare la datele personale ale clienților noștri.

 1. Înregistrarea utilizatorilor

9.1 Prin înregistrarea ca membru, trebuie să îți alegi un nume de utilizator și o parolă. Ești responsabil de păstrarea în siguranță a parolei de acces că membru al acestui site, orice activitate desfășurată sub numele tău de utilizator fiind integral în responsabilitatea ta.

9.2 Ești de acord să ne înștiințezi imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizată sub numele tău de utilizator.

9.3. Ești pe deplin în cunoștință de cauza că orice informație, date, text, fotografii, grafică etc conținute în acest site sunt responsabilitatea acelei persoane/entități de la care provine. În aceste condiții nu putem sub nici o formă, direct sau indirect, fi făcuți responsabili pentru conținutul site-ului incluzând, dar nelimitându-se la informații trunchiate, incomplete sau greșite sau pentru orice consecințe ale utilizării acestora.

9.4 În situația în care considerăm, că această obligație nu este respectată de tine, ne rezervăm dreptul de refuzare a comenzii tale.

 1. Dreptul de autor

10.1 Conținutul (atât imagini cât și text) prezentat pe site-ul www.mimomanufacture.ro aparține în exclusivitate Vânzătorului. Utilizatorul, Cumpărătorul nu are dreptul să copieze, să altereze sau să distribuie părți ale site-ului fără acordul scris al Vânzătorului. Orice acțiune de acest fel se consideră încălcarea dreptului de autor și poate fi sancționată conform legii.

 1. Publicitate

11.1. Newsletterele www.mimomanufacture.ro sunt transmise prin intermediul partenerilor specializați și agreați de www. mimomanufacture.ro. Astfel, sunt asigurate confidențialitatea și securitatea informațiilor.

11.2. În momentul în care, Clientul plasează o Comandă pe Site, are posibilitatea să își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.

Clientul își poate modifica opțiunea cu privire la acordul emis către Vânzător în orice moment:

 • prin contactarea mimomanufacture.ro în acest sens.
 • prin accesarea link-ului de dezabonare afișat în mesajele comerciale primite de la Vânzător.

11.3 Renunțarea la primirea Newsletter-elor nu implică renunțarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

 1. Facturare și plată

12.1. Prețurile Bunurilor afișate în cadrul site-ului www.mimomanufacture.ro includ T.V.A. conform legislației în vigoare.

12.2. Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în fiecare Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare.

12.3. Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprimă acordul să primească facturile în format fizic o dată cu primirea Bunului comandat sau electronic, pe adresa de email comunicată în formularul de comandă. Factura se poate descărca în format electronic, din contul de utilizator, dacă acesta a optat pentru crearea unui cont. Dacă Cumpărătorul nu deține o adresa de email validă, este rugat să contacteze www.mimomanufacture.ro pentru trimiterea documentului în format fizic, costurile expedierii facturii fiind suportate de Cumpărător.

12.4. Datele cardului de plată al Clientului/ Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile pe platforma www. mimomanufacture.ro și nici nu vor fi stocate de către acesta sau de către procesatorul de plăți integrat în Site, ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

12.5 Entitatea autorizată să presteze servicii de stocare a datelor de card este MobilPay, un serviciu al NETOPIA SRL, societate constituită și care funcționează conform legislației din România.

 1. Declarație de conformitate și garanție legală

Declarație de conformitate:

13.1 Prin prezența garantăm și certificăm autenticitatea produselor achiziționate de la MIMO MANUFACTURE S.R.L., autorizată de ANPC conform OG190/2000, să efectueze operațiuni de metale prețioase, având Autorizația Nr. 0011517.

13.2 Produsele realizate și comercializate pe pagina www.mimomanufacture.ro corespund cerințelor de calitate în conformitate cu standardele internaționale relevante categoriei în care se încadrează.

13.3 Matelele preţioase folosite pentru produsele noastre sunt: argint 925, aur 14k sau 18k.

13.4 Alte materiale folosite în fabricarea bijuteriilor sunt: rasină special concepută pentru realizarea bijuteriilor, incluziunile personale trimise de către client, piele naturală, şnururi, elemente din inox.

13.5 Bijuteriilor Mimo manufacture, garanția comercială de 2 ani se aplică doar în cazul în care condițiile de purtare recomandate au fost respectate.

13.6 În cazul în care produsele prezintă defecțiuni din urma procesului de fabricare, vor fi schimbate doar dacă acestea nu au fost încă purtate. În cazul produselor care prezintă urme de uzură, fisuri sau alte probleme cauzate în urma purtării, garanția nu este aplicabilă.

13.7  Legea 449/2003, art.II alin.2 subliniază faptul că nu se poate solicita înlocuirea unui produs din cauza pietrelor. Produsele care se încadrează în termenul de garanție beneficiază de reparație gratuită. Se poate solicita înlocuirea produsului, în condițiile OG nr.21/1992 revizuită, în cazul în care deteriorarea a fost cauzată în procesul de realizare.

13.8 Dacă deteriorarea este gravă și repararea este imposibilă, acesta se poate înlocui cu un model similar.

13.9  Deasemenea, garanția Mimo manufacture atestă faptul că ingredientele și materialele din care au fost realizate nu își vor schimba proprietățile în cazul în care acestea au fost purtate conform recomandărilor.

13.10  În cazul căderii pietrelor din bijuteriile prevăzute cu astfel de accesorii, vânzătorul le va înlocui în 15 zile lucrătoare. Contracostul manoperei în cazurile în care anumite reparații nu sunt incluse în garanție, va fi facturată clientului.

 1. Forța majoră

14.1. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afară controlului părților și care nu poate fi evitat.

14.2. Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

 1. Legea aplicabilă – Jurisdicția

15.1 Prezentul contract este supus legislației române. Orice dezacord va fi rezolvat pe cale amiabilă, iar în situația în care rezolvarea amiabilă nu este posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești competențe ale Municipiului Satu Mare.