ÎNGRIJIREA ACCESORIILOR

Certificatul de garanție emisă de către vânzător atestă faptul că produsele realizate și comercializate de noi corespund cerințelor de calitate în conformitate cu standardele internaționale relevante categoriei în care se încadrează.

Garanția emisă de către beneficiarul paginii www.mimomanufacture.ro atestă faptul că ingredientele și materialele din care au fost realizate nu își vor schimba proprietățile în cazul în care acestea au fost purtate conform recomandărilor. Materialele folosite sunt: rășină special concepută pentru incapsularea incluziunilor, inox, argint 925% , aur 585% (14K) sau 750% (18K).

Garanția comercială este de 30 de zile se aplică doar în cazul în care condițiile de purtare recomandate au fost respectate.

RECOMANDĂRI PRIVIND ÎNTREȚINEREA ELEMENTELOR

DIN AUR, ARGINT ȘI RĂȘINĂ

Odată cu trecerea timpului, orice tip de accesoriu poate obține un aspect uzat, fiind expus la nenumărați factori externi mai mult sau mai puțin dăunători.

Știm că talismanul tău cu incluziunea specială care îți reamintește darul de a fi mămică este una din cele mai prețioase accesorii pe care le porți, și tocmai din acest motiv, te rugăm să ții cont de recomandările noastre pentru a te bucura de aceste talismane personale pentru un timp cât mai îndelungat.

Cum se îngrijesc elementele cu incluziuni personale?

Asemenea oricărui alt obiect prețios și cu valoare sentimentală, cu grijă.

Aceste elemente sunt realizate din rășină de calitate superioară. Acest material, deși la prima vedere seamănă cu sticla, în ceea ce privește caracteristicile ei, cele două materiale nu se pot confunda.

Avantaj față de sticlă: este mai rezistentă la șocuri. Dacă o scapi pe jos, nu se sparge.

Dezavantaj față de sticlă: se zgârie relativ mai ușor decât sticla. Din acest motiv, să nu o porți sub/peste haine cu fermoar, etc.

Te rugăm să nu le porți  în timpul activităților casnice, în timpul activităților care presupun utilizarea unor substanțe chimice, la piscină, în timpul somnului, în apă, pe plajă, la solar și în alte locuri unde există factori externi dăunători. Deși este rezistentă la apă și la purtare, nu se face baie cu ea, deoarece duritatea apei poate afecta luciul pe termen lung.

Chiar dacă materialele folosite în realizarea acestor bijuterii unice au un grad ridicat de protecție UV, ele trebuie purtate cu mare grijă. Așadar, te rugăm să eviți expunerea îndelungată la soare atunci când o porți, astfel prevenind îngălbenirea timpurie a elementelor personalizate.

Deasemenea, evită purtarea lor când te bucuri de activități precum sauna, scăldatul, solarul, bronzul organic, expunerea îndelungată la soare, plaja, loțiunea de corp (așteaptă timp suficient pentru absorbția acestuia), parfumul (nu pulveriza direct pe ea, deoarece parfumurile conțin alcool ce poate intra în reacție cu rășina). Chiar dacă aplici parfum în altă parte decât unde se află bijuteria, gazele eliberate o pot afecta. Evită schimbările extreme de temperatură (a nu se lăsa vara în mașină). Ritualul de îngrijire cosmetică și aplicare a parfumurilor sau loțiunilor trebuie realizat cu aproximativ 15 minute înainte de accesorizarea cu bijuterii pentru a evita contactul acestora cu substanțe care pot duce la coroziune, decolorare și deplacare în timp.

Pentru a evita agățarea sau frecarea bijuteriilor, aplicarea acestora trebuie să fie ultima etapă din rutina ta zilnică, după machiaj și îmbrăcare. Această regulă te sfătuim să o respecți și la procesul invers, atunci când bijuteriile se vor scoate primele, înaintea îmbrăcămintelor.

Când nu o porți, păstrează-l într-o casetă specială. Depozitarea incorectă, îngrămădirea poate duce la abraziuni permanente.

Dacă simți nevoia, bijuteria poate fi trimisă înapoi pentru o polisare gratuită. În astfel de cazuri, contracostul livrării va fi suportat de către client.

Curățarea elementelor cu incluziuni:

Elementele personalizate trebuie curățată ocazional cu o lavetă moale din bumbac, puțin umezită. Să nu folosești niciodată șervețele umede, deoarece acestea conțin multe substanțe care pot afecta luciul suprafețelor.

Uleiurile naturale și celulele de pe piele se pot lipi pe bijuterie și astfel să atragă alte impurități pe suprafața ei. Din acest motiv, recomandăm curățarea ei odată la câteva luni, fără frecare ca să nu apară pe ea mici zgârieturi.

În cazul în care aceste instrucțiuni nu sunt respectate, se pot întâmpla următoarele lucruri:

 • Rășina îngălbenește (doar dacă se exagerează cu soarele)
 • Stratul de luciu se distruge, se crapă, sau se dizolvă din cauza alcoolului din parfum
 • În unele cazuri, aceste deteriorări se pot repara, în alte cazuri nu.

La fel de important este să ai grijă cu zgârieturile! Dacă se întâmplă un asemenea accident, te rugăm să ne anunți și vom încerca să te ajutăm, dacă este posibil. În nici un caz nu încerca tu să remediezi problema!

Tratarea furniturilor din argint:

Compoziția argintului 925: 92.5% argint pur, care este moale și maleabil + 7.5% alte aliaje pentru duritate.

Argintul se poate oxida (se depune pe ea un strat negru, maroniu sau verzui). În afară de faptul că este ceva normal și natural, dovedește că bijuteria ta chiar are componentele din argint; de aceea va avea nevoie de îngrijire adecvată, ocazională.

Elementele cu lapte matern (dar și cele care conțin doar șuviță/cordon), trebuie tratate cu grijă și ferite de chimicale. Te rog să nu cureți partea din argint cu soluții pentru curățarea argintului sau prin practici casnice, cum ar fi bicarbonatul, deoarece este aproape imposibil evitarea părților cu lăptic. Mai bine nu risca!

În cazul bijuteriilor din argint, îți ofer GRATUIT o mini lavetă specială, care îi redă luciul perfect componentelor din argint. Acesta conține o substanță care curață argintul și totuși nu degradează pietricica personalizata cu incluziuni. Este interzisă spălarea lavetei, deoarece astfel își pierde proprietățile speciale. În cazul în care vei avea nevoie de altele, acestea se pot comanda ulterior, separat. Expedierea acestora se va realiza pe cale poștală. Astfel ajunge direct la tine, fără să ai drum la oficiu sau să aștepți curierul pentru un lucrușor atât de mic. Desigur, nu în ultimul rând, este o soluție convenientă pentru reducerea costurilor.

ASPECTE LA CARE TREBUIE SĂ AI ATENȚIE SPORITĂ ÎN CAZUL:

 1. Pandantivelor:
 • Contact direct cu fond de ten, parfum
 • Expunere foarte îndelungată la soare, solar
 • Substanțe de curațenie
 • Îngrijirea prinderii din argint
 • Să nu faci baie cu ea
 • Zgârieturile
 1. Inelelor:
 • Îți recomandăm să nu le porți când te speli pe mână, deoarece în timp apa poate să pătrundă ușor între baza inelului și pietricică, iar astfel piatra poate sa cadă. Ea se poate lipi la loc, dar e ușor să nu observi și să cadă în chiuvetă.
 1. Brățărilor:
 • Evitarea băilor, dușului, scăldatului cu brățară, iar când te speli pe mână, să o protejezi de apă, deoarece duritatea apei poate afecta luciul
 • Curățarea separată a componentelor 
 • În cazul brățărilor împletite cu șnur, dacă nu sunt purtate cu grijă, după un timp șnurul se poate rupe. Desigur, ea se poate înlocui.
 1. Charmurilor:
 • Să nu pătrundă apă în mijlocul charmului între capse, deoarece acestea se pot dezlipi. Capsele se pot lipi la loc.
 1. Cerceilor:
 • Mare atenție în special la parfum!

Bijuteria ta poate fi o amintire pe viață doar dacă este purtată și îngrijită corespunzător!

Fii mândră de tine, fii mândră de bijuteria ta!