ÎNGRIJIREA ACCESORIILOR

Garanția atestă faptul că ingredientele și materialele din care au fost realizate nu își vor schimba proprietățile în cazul în care acestea au fost purtate conform recomandărilor. ( pentru mai multe detalii citeşte şi: https://mimomanufacture.ro/garantie-si-retur/ )

RECOMANDĂRI DE ÎNTREȚINERE

Știm că talismanul tău cu incluziunea specială care îți reamintește darul de a fi mămică este una din cele mai prețioase accesorii pe care le porți, și tocmai din acest motiv, te rugăm să ții cont de recomandările noastre pentru a te bucura de aceste amintiri personalizate pentru un timp cât mai îndelungat.

Odată cu trecerea timpului, orice tip de accesoriu poate obține un aspect uzat, fiind expus la nenumărați factori externi mai mult sau mai puțin dăunători. Dacă îţi doreşti ca bijuteria ta să ţină mult timp, te rugăm să ţii cont de recomandările de mai jos.

Cum se îngrijesc elementele cu incluziuni personale?

Aceste bijuterii sunt realizate din rășină de calitate superioară ce seamănă cu sticla însă nu trebuie confundat.

Pro: este mai rezistent la șocuri, dacă o scapi pe jos nu se sparge.

Contra:se zgârie un pic mai ușor decât sticla, așa că NU trebuie purtate sub/peste haine cu fermoar etc. Este rezistent la apă și la purtare, totuși nu se face baie cu ea, deoarece duritatea apei poate afecta luciul pe termen lung. Nu o purta când lucrezi cu substanțe chimice.

Evitați cu ea: sauna, scăldatul, solarul, bronzul organic, expunerea îndelungată la soare, plaja, loțiunea de corp (alocați timp destul absorbției acestuia), parfumul ( nu pulverizați direct pe ea, deoarece parfumurile conțin alcool ce poate întra în reacție cu rășina). Evită schimbările extreme de temperatura, cum ar fi sa fie lăsate în mașină vara.

Nu dormi cu ea. Asta iti recomand mai ales din cauza că orice material este afectat de schimbarile de temperatura si microdilatatia metalelor pe termen lung pot duce la dezlipirea elementelor turnate (cand dormi de genereaza caldura, apoi cand iesi din casa aproape in totdeauna este mai frig). Inainte de a te accesoriza cu bijuteria, verifica pietrele.

Majoritatea lucrurilor în lume sunt afectate de razele UV; la fel și bijuteriile create de noi. Chiar dacă lucrăm cu materiale cu grad ridicat de protecție UV, totuși ele trebuie purtate cu mare grijă. Din aceasta cauza te rog sa eviţi expunerea îndelungată la soare când o porţi, astfel prevenind îngălbenirea timpurie a bijuteriei. La fel de important este să nu te dai cu parfum cât timp porţi aceste creații. Chiar dacă pui parfumul în alta parte decât unde se afla bijuteria, gazele eliberate le pot afecta. Orice crema, lotinune, fond de ten trebuie sa fie complet uscate înainte de a le purta. În cazul în care aceste instrucțiuni nu sunt respectate se pot întâmplă următoarele lucruri: rășina îngălbenește (doar dacă se exagerează cu soarele), stratul de luciu se distruge/se crapă/sau se dizolva din cauza alcoolului din parfum. În unele cazuri ele se pot „salva” în alte cazuri nu. La fel de important este sa ai grijă cu zgârieturile! Dacă cumva se întâmplă un asemenea accident, sa mă anunți liniştită și încerc sa te ajut dacă este posibil; nu încerca sa remediezi problema singură.

Repolisarea bijuteriei (dacă în timp îşi pierde din luciu) rămâne un serviciu gratuit şi după expirarea garantiei generale de 2ani (trebuie achitat doar transportul). Cand nu o porti sau dacă doreşti să păstrezi pentru viitor, iti recomand să-l păstrezi în punguta zip primită, la un loc uscat cu umbra ( de ex o cutiuta, cu mentiunea sa nu fie ingramadit cu alte bijuterii!)

CURĂȚAREA ELEMENTELOR PERSONALIZATE:

Trebuie curățată ocazional cu o lavetă moale din bumbac, puțin umezită. Să nu folosești niciodată șervețele umede, deoarece acestea conțin multe substanțe care pot afecta luciul suprafețelor.

Uleiurile naturale și celulele de pe piele se pot lipi pe ea și astfel să atragă alte impurități pe suprafața ei. Din acest motiv, recomandăm curățarea ei odată la câteva luni, fără frecare ca să nu apară pe ea mici zgârieturi.

În cazul în care aceste instrucțiuni nu sunt respectate, se pot întâmpla următoarele lucruri:

  • Rășina îngălbenește (dacă se exagerează cu soarele sau intră în contact cu soluţii chimice/de curăţenie puternice)
  • Stratul de luciu se distruge, se crapă, sau se dizolvă din cauza alcoolului din parfum
  • În unele cazuri, aceste deteriorări se pot repara, în alte cazuri nu.

La fel de important este să ai grijă cu zgârieturile (atenţie cu gegile cu fermoar)! Dacă se întâmplă un asemenea accident, te rugăm să ne anunți și vom încerca să te ajutăm, dacă este posibil. În nici un caz nu încerca tu să remediezi problema!

Tratarea furniturilor din argint:

Compoziția argintului 925: 92.5% argint pur, care este moale și maleabil + 7.5% alte aliaje pentru duritate.

Argintul se poate oxida (se depune pe ea un strat negru, maroniu sau verzui). În afară de faptul că este ceva normal și natural, dovedește că bijuteria ta chiar are componentele din argint; de aceea va avea nevoie de îngrijire adecvată, ocazională.

Elementele cu incluziuni personale, trebuie tratate cu grijă și ferite de chimicale. Te rog să nu cureți partea din argint cu soluții pentru curățarea argintului sau prin practici casnice, cum ar fi bicarbonatul, deoarece este aproape imposibil evitarea părților cu lăptic. Mai bine nu risca!

În cazul în care comanda ta conţine subansable din argint, îți ofer gratuit o mini lavetă specială, care îi redă luciul perfect componentelor din argint. Acesta conține o substanță care curață argintul și totuși nu degradează restul elementelor. Este interzisă spălarea lavetei, deoarece astfel își pierde proprietățile speciale. În cazul în care vei avea nevoie de altele, acestea se pot comanda ulterior, separat. Expedierea acestora se va realiza pe cale poștală. Astfel ajunge direct la tine, fără să ai drum la oficiu sau să aștepți curierul pentru un lucrușor atât de mic. Desigur, nu în ultimul rând, este o soluție convenientă pentru reducerea costurilor.

ASPECTE LA CARE TREBUIE SĂ AI ATENȚIE SPORITĂ ÎN CAZUL:

  1. Pandantivelor (dar sunt valabile si la celelalte):
  • Contact direct cu fond de ten, parfum, creme
  • Expunere foarte îndelungată la soare
  • NU la solar
  • Substanțe de curațenie
  • Îngrijirea separată a componentelor
  • Să nu faci baie cu ea
  • nu dormi cu ea
  • Zgârieturile
  1. Inelelor:
  • Îți recomandăm să nu le porți când te speli pe mână, deoarece în timp apa poate să pătrundă ușor între baza inelului și pietricica, iar astfel piatra poate sa cadă. Ea se poate lipi la loc, dar e ușor să nu observi și să cadă în chiuvetă. Nu uita însă, că noi păstrăm o pietricică de rezervă pentru tine 🙂
  1. Brățărilor:
  • Evitarea băilor, dușului, scăldatului cu brățară, iar când te speli pe mână, să o protejezi de apă, deoarece duritatea apei poate afecta luciul
  • Curățarea componentelor din argint
  • În cazul brățărilor împletite cu șnur, dacă nu sunt purtate cu grijă, după un timp șnurul se poate rupe. Desigur, se poate înlocui.
  1. Charmurilor:
  • Să nu pătrundă apă în mijlocul charmului între capse, deoarece acestea se pot dezlipi. Capsele se pot lipi la loc.
  1. Cerceilor:
  • Mare atenție în special la parfum!

Bijuteria ta poate fi o amintire pe viață doar dacă este purtată și îngrijită corespunzător!

Fii mândră de tine, fii mândră de bijuteria ta!